De Car-puccino
3 januari 2020Nederlanders zijn minder koffie gaan drinken, maar van betere kwaliteit
13 januari 2020Van keukentafel naar werkvloer
Naast koffie in capsules neemt de populariteit van verse bonenkoffie thuis fors toe. Deze trend zet zich steeds meer door naar de werkvloer. Koffie is tegenwoordig een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Des te meer reden voor werkgevers om te luisteren naar de koffiewensen van de werknemers.
Wat zijn de belangrijkste aspecten van goede koffie volgens werkend Nederland?
Top 5:
1: Smaak
2: Gratis verkrijgbaar
3: Keuzemogelijkheden van soorten koffie
4: Bereidingstijd
5: Gebruiksvriendelijkheid van de automaat
Dagelijks gaan er bij werkend Nederland zo’n 23 miljoen koppen koffie doorheen. Mannen drinken vaker meer dan vijf kopjes per dag, vrouwen vaker twee koppen of minder. Populair is vooral de zwarte koffie, gevolgd door de cappuccino en dan de espresso. Ruim de helft van de medewerkers zegt door een lekkere kop koffie zelfs meer plezier te hebben in het werk.
Goed om te weten! Doe er je voordeel mee.