FAQ

Heb je een vraag? Bekijk of het antwoord op deze vraag misschien hieronder al staat uitgelegd. Mocht het antwoord op je vraag er niet bij staan, neem dan contact met ons op. Bel 0880 78 78 78 of stuur een e-mail naar info@zarano.nl en wij geven je graag een antwoord op je vraag.

VEEL GESTELDE VRAGEN

VRAGEN OVER ONZE DIENSTVERLENING

1Wat als ik niet tevreden ben over een product?
Dan kun je het ons laten weten via WhatsApp 0627184921. We reageren meteen en zoeken altijd een oplossing waar je tevreden mee bent. Wij zijn constant bezig om onze service te verbeteren. Samen vinden wij altijd de juiste oplossing!
2Tot hoe laat kan ik een bestelling plaatsen?
Doormiddel van onze app en de website is bestellen 24/7 mogelijk. Wij leveren vaak dezelfde dag nog en anders de volgende dag.

VRAGEN OVER ONZE VERSE BONEN KOFFIE

1Wat kost verse bonenkoffie?
Deze vraag krijgen wij regelmatig. Omdat verse bonenkoffie de beste kwaliteit koffie maakt, denken veel mensen dat dit ook de duurste vorm van koffie is.

Wat is duur, dit is natuurlijk erg subjectief. Maar laten we het vergelijken met andere type koffies.

Kosten per kopje
Cups: € 0,28 tot € 0,50
Verse bonen: € 0,12 tot € 0,18
Liquid: € 0,19 tot € 0,24
Freeze Dried € 0,07 tot € 0,11

Hieruit kan je opmaken dat de verse bonenkoffie de één na goedkoopste vorm van koffie is in dit rijtje op de freeze dried koffie na. Het antwoord op de vraag of koffie gemaakt van verse bonen niet erg duur is kunnen wij volmondig zeggen, ''nee het is een relatief goedkope manier van koffie zetten en geeft ook nog eens de beste kwaliteit koffie.''
2Is koffie gezond?
In Nederland drinken we gemiddeld ruim drie koppen koffie per dag. Geregeld lees je over mogelijke positieve en negatieve effecten van koffie. Kloppen die verhalen?
Laten we maar eens beginnen met de conclusie: koffie is gewoon een lekkere drank. Dat vinden tenminste veel Nederlanders, en daarvan getuigen ook de consumptiecijfers. De recentste cijfers laten zien dat een Nederlander gemiddeld 3,2 kopjes koffie per dag drinkt.

Google eens op het woord ‘koffie’ en je ziet de meest uiteenlopende claims. Zo zou koffie helpen tegen bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Ook zou het goed zijn voor sporters en de bloeddruk verlagen. Ook de negatieve verhalen op internet doen het goed. Koffie is een boosdoener, want het zou kunnen leiden tot onder meer stress, burn-out en depressie. Ook zou je er dikker van worden.

Geen calorieën
Wie de stand van de wetenschap bekijkt, ziet dat het wel meevalt met al die gezondheidsvoordelen van koffie, maar vooral de nadelen blijken erg mee te vallen. Je kunt dus rustig je koffie blijven drinken. Een groot voordeel van koffie, als je het tenminste zonder suiker en melk drinkt, is dat het geen calorieën bevat. Het kan dus bijdragen aan het behouden van een gezond gewicht. En koffie levert vocht, dat belangrijk is voor de vochtbalans van je lichaam. Als volwassene moet je gemiddeld zo’n anderhalve liter per dag drinken, en koffie levert een goede bijdrage aan die hoeveelheid.

Cafeïne
Als het over de nadelen van koffie gaat, gaat het meestal over cafeïne, de stof waar koffie zo rijk aan is (net als overigens thee en cola cafeïne bevatten). Cafeïne wordt enorm snel opgenomen in je bloed: de helft van de cafeïne zit zo’n vier minuten na het drinken van een kopje koffie al in je bloed. Cafeïne staat bekend om de opwekkende werking: de stof werkt stimulerend op je hersenen, nieren, maag en darmen. Het verdrijft het gevoel van vermoeidheid. Ook verbetert cafeïne het geheugen een beetje.

Bron: https://www.gezondheidsnet.nl/dorstlessers/koffie-meer-voor-dan-nadelen
3Wat is de beste manier om koffiebonen te bewaren?
De beste manier om koffiebonen te bewaren is luchtdicht en op een donkere plek. Zuurstof en licht zorgen voor het oxideren van de aromastoffen in de koffieboon. Onze bonen zitten daardoor verpakt in een laminaatzak met een semipermeabel ventiel zodat je langer van de koffie kan genieten. Wanneer de zak geopend is zorg er dan voor dat de koffie weer luchtdicht en donker worden verpakt dit kan bijvoorbeeld door de zak met een knijper dicht te rollen of de bonen in een afgesloten blik te bewaren.
4Hoeveel kopjes kan ik zetten met 1 kilo koffiebonen?
Een belangrijk onderdeel in het zetten van een kopje koffie is de manier waarop het kopje koffie wordt gezet. Bij de verse bonenkoffie worden de bonen op het moment van zetten pas gemalen. Voor een vers kopje bonenkoffie wordt gemiddeld 8 gram koffie gebruikt. Dan kunnen er dus 125 koppen koffie worden gezet met 1 kilo verse bonen.
5Waarom zou ik kiezen voor verse bonen?
Met versgemalen bonen is je kopje koffie altijd lekkerder dan met voorgemalen koffiebonen. Dit komt doordat met voorgemalen koffiebonen er snel smaken en aroma’s vervliegen. Hoe sneller de koffie wordt gezet na het malen van de koffiebonen hoe meer smaak er in de koffie komt. Kies je voor verse bonenkoffie dan kies je voor kwaliteit. Wil je dus jezelf en je gasten het beste kopje koffie aanbieden dan is bonenkoffie de beste keuze.

VRAGEN OVER ONZE FREEZE DRIED KOFFIE

1Is Freeze Dried koffie hetzelfde als instantkoffie?
In de koffiewereld kom je nogal wat namen en termen tegen zo ook de term Freeze Dried koffie. Met de termen Freeze Dried koffie, instantkoffie maar ook oploskoffie wordt hetzelfde bedoeld. Het gaat in ieder van de drie gevallen om een droog koffieproduct dat na toevoeging van water veranderd in een lekkere kop koffie.
2Moet je Freeze Dried koffie in de vriezer bewaren?
De naam brengt wat verwarring mee maar nee Freeze Dried koffie hoef je niet in de vriezer te bewaren. Freeze Dried koffie wordt namelijk gevriesdroogd en is dus een droog product waar het grootste deel van het water uit is onttrokken. De Freeze Dried korrels bevatten na dit proces nog maar 2% water. Hierdoor is de houdbaarheid van Freeze Dried korrels veel langer omdat vocht zorgt voor het bederven van veel producten. Net als bij verse bonenkoffie is het wel belangrijk om de Freeze Dried koffie lucht en lichtdicht te bewaren omdat anders aroma’s en smaken vervliegen door oxidatie.
3Waarom zou ik kiezen voor Freeze Dried?
Freeze Dried koffie is ideaal wanneer je een goede kop koffie wil maar tegelijkertijd een groot aantal koppenkoffie wil zetten. Met Freeze Dried koffie heb je in gemiddeld 7 seconde een heerlijke kop koffie waarbij je met bonenkoffie 25-30 seconde doet over het zetten van een kop koffie. Ook is Freeze Dried erg voordelig. Doordat de Freeze Dried koffie volledig oplost bij het toevoegen van water blijft er geen restproduct over. Dit is niet alleen handig omdat hierdoor je machine minder onderhoud nodig heeft maar is het ook nog eens efficiënt. Freeze Dried is door de onttrekking van water ook nog eens een stuk langer houdbaar.
4Hoeveel kopjes koffie kan ik zetten met 1 kilo Freeze Dried koffie?
Omdat de dosering van Freeze Dried koffie erg laag is kan je uit 1 kilo Freeze Dried Koffie heel veel koppen koffie halen, als we uitgaan van een gemiddelde kop koffie kan er met 1 kilo gemiddeld 650 koppen koffie worden gezet.

VRAGEN OVER ONZE KOFFIEMACHINES

1Wie zorgt er voor het onderhoud van mijn machine?
Wij leveren koffiemachines van de hoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Met onze all-in-One serviceverlening ben je volledig ontzorgt. Wij zijn graag de problemen voor en bieden dus jaarlijks preventief onderhoud aan jouw machine. Wij leveren ook onze Zarano koffie voor je huidige koffiemachine en nemen dan het jaarlijkse onderhoud ook voor je uit handen. Voor de dagelijkse en wekelijkse reinigingen hebben wij een step by step guide die makkelijk via de app en de website te volgen is.
2Kan ik een koffiemachine kopen of leasen/huren?
Bij Zarano kan het beide, Zarano staat voor flexibel en wij passen ons dan ook graag aan. Heb je al een machine? Geen probleem dan leveren wij alleen de koffie. Ben je nu op zoek naar een nieuwe koffiemachine dan kunnen wij hiermee helpen. Wij leveren de hoogste kwaliteit koffiemachines tegen een scherpe prijs. De keuze voor kopen of leasen/huren is afhankelijk van de bedrijfssituatie. Ga je voor leasen/huren dan kies je voor spreiding van de kosten. Tijdens de lease periode is de koffiemachine eigendom van de leasemaatschappij. Koop je een koffiemachine dan is de machine jouw eigendom en komt deze dus ook op de balans te staan.
3Heb ik een waterfilter nodig?
Al onze koffiemachines worden standaard voorzien van een goede kwaliteit waterfilter. Een waterfilter zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid kalk uit het water wordt gefilterd. Dit zorgt ervoor dat de koffiemachine langer mee gaat en de koffie altijd hetzelfde smaakt.
4Kan ik alleen koffiezetten of kan ik ook thee, cappuccino’s etc. maken?
Elke machine die wij leveren kan zowel theewater zetten als latte macchiato, chocomel en cappuccino. Dit kan heel makkelijk met één druk op de knop. Wil je een echt cappuccino met verse melk? Dan kan dat ook met de Optime 22. Deze koffiemachine heeft een externe melkkoeler, dit maakt onderhoud erg eenvoudig omdat het melksysteem extern is aangesloten.